Dingbat Tag

Benodigheden:

Font en dingbat HIER downloaden.

Deze tag is geschreven voor psp8.

Open je dingbat en font en minimaliseer het naar je werkbalk.

 

01. Open psp, open een nieuwe afbeelding 500 x 500 pixels.
 
02.  Vul deze afbeelding met een willekeurige kleur maar let op dat die niet te donker maar ook niet te licht is, ik heb gekozen voor: #8D88AC. Deze kleur kun je straks veranderen door inkleuren.
 
03. Lagen – nieuwe rasterlaag.
 
04. Klik op je teksttool en zoek de dingbat die jij wilt gebruiken, maar nu nog niet de cornerdingbat die komt straks pas aan de beurt. Ik heb gekozen voor LSFlorals3 dingbat. Hiervoor heb ik de lettergrootte op 200 gezet en streekbreedte op 7, anti-alias aangevinkt en zwevend. De lettergrootte kan natuurlijk verschillen van dingbat, bekijk zelf maar hoe groot jij hem wilt hebben. Zet je voorgrondkleur op slot en je achtergrondkleur op wit.
 
05. Als je het dingbat erop hebt staan dan ga je naar je lagenpallet en klikt met je rechtermuisknop op de zwevende laag en kiest voor verwijderen. Nu zie je alleen nog de miertjes lopen maar het witte is weg.
 
06. Effecten – 3d effecten – slagschaduw vert en hor. 2, dekking 55, onscherpte 2 en kleur wit.
 
07. Effecten –3d effecten – gestanst vert en hor. 2, dekking 45, onscherpte 15 en kleur zwart. Selecties – niets selecteren.
 
08. Lagen – nieuwe rasterlaag.
 
09. Klik nu weer op je teksttool en zoek een dingbat voor corners uit. Ik heb de instellingen hetzelfde gelaten.
 
10. Zet de corner op zijn plaats. Ga naar je lagenpallet en klik met je rechtermuisknop op de zwevende laag en kiest voor verwijderen. Nu zie je alleen nog de miertjes lopen maar het witte is weg.
 
11. Herhaal de punten 6 en 7.
 
12. Ga naar je lagenpallet en dupliceer de laag van de corner. Afbeelding – spiegelen. Weer naar je lagenpallet, de actieve laag dupliceren. Afbeelding – omkeren.  Weer naar je lagenpallet, de actieve laag dupliceren. Afbeelding – spiegelen.
 
13. Lagen – nieuwe rasterlaag. Nu gaan we de tekst erop zetten, dit kun je op diverse manieren doen, gewoon recht eronder, ernaast maar ook in een half rondje, je moet zelf maar kijken wat je het mooist vindt.
 
14. Klik op je teksttool en zoek je lettertype dat je wilt gebruiken, ik gebruik Waldorfscript lettergrootte 48 en de rest laat ik hetzelfde staan.
 
15. Typ je tekst en zet het op de juiste plaats. Ga naar je lagenpallet en klik met je rechtermuisknop op de zwevende laag en kiest voor verwijderen. Nu zie je alleen nog de miertjes lopen maar het witte is weg.
 
16. Herhaal de punten 6 en 7.
 
17. Ga naar je lagenpallet en zet de onderste laag (de laag met de kleur erin) op slot. Activeer nu een van de andere lagen, klik er met je rechtermuisknop op en kies voor samenvoegen, zichtbare lagen samenvoegen.
 
18. Afbeelding – formaat wijzigen. Kies hier de grootte die jij wilt gaan gebruiken. Ik heb gekozen voor 400 x 400.
 
19. Activeer nu weer de onderste laag en zorg dat hij niet meer op slot is. Je kunt nu deze laag vullen met de kleur of patroon wat jij wilt. Mocht je het op een achtergrond voor briefpapier willen gebruiken dan kun je ook gewoon de samengevoegde laag kopiλren en plakken op je achtergrond van bijvoorbeeld 1024 x 400.
 
20. Je kunt nu ook nog ff verdergaan zoals ik het gedaan heb. Ga naar lagen – samenvoegen – alle lagen samenvoegen.
 
21. Selecties – alles selecteren. Effecten – 3d effecten – gestanst met de instellingen: vert. en hor. 0, dekking 100, onscherpte 15 en kleur wit.
 
22. Selecties – niets selecteren.
 
23. Afbeelding – randen toevoegen – symmetrisch aangevinkt, 5 pixels en kleur op een kleur die een paar tinten donkerder is dan de door jouw gekozen kleur.
 
24. Selecteer de rand met je toverstaf. Effecten – 3d effecten – afschuining binnen met voorinstelling lijst. Selecties – niets selecteren.

Veel plezier met de dingbattag