Diverse instellingen voor Windows Live Mail 2011/2012


1.
E-mail verzenden en ontvangen.

Klik in het lint op de knop Verzenden/ontvangen.
Klik op het pijltje eronder voor alle e-mail accounts, zo kun je per account of alle accounts tegelijk verzenden.

 


2.
De menubalk/Lint.

In Windows Live Mail 2011 is de menubalk een Lint met diverse tabbladen geworden.

Boven het lint bevindt zich de werkbalk Snelle toegang.

Die kun je naar wens aanpassen door de opties aan te vinken.

Onderaan kun je aanvinken Lint minimaliseren en de werkbalk Snelle toegang kan ook onder het lint worden weergegeven i.p.v. erboven, zie schermweergave links.

Buiten het plaatsen van de standaard vinkjes kun je nog andere knoppen uit het lint toevoegen door er met je rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor
Toevoegen aan werkbalk Snelle toegang.

Door op de diverse tabbladen te klikken kom je vertrouwde en nieuwe opties tegen.

 


3. Indeling Vensters.

Via de tab Beeld in het lint kun je diverse vensters instellen.

Leesvenster.
Als je scripts in een volledig venster bekijkt sluit WLM soms spontaan af met een foutmelding. Het gebeurt al veel minder dan bij de eerste versie van WLM. Soms gebeurt het nog bij het verwijderen van een e-mail terwijl het volledige scherm is weergegeven.

Om dit te voorkomen kun je het leesvenster het beste rechts of onderaan zetten. Klik op het pijltje onder leesvenster en je kunt voor Rechts van de berichtenlijst en Onder de berichtenlijst kiezen, tevens kun je kiezen de Berichtkop wel of niet weer te geven.

De knop Snelle weergaven geeft links bovenaan WLM alle binnenkomende berichten weer. Via Snelle weergaven in het lint (zie handje) kun je de Weergaven aanpassen.

Via de knop Beeld kun je de kolommen selecteren om de grootte van de e-mail berichten weer te geven. Dit kan alleen als het leesvenster onder de berichtenlijst wordt weergegeven.

De knop Compacte snelkoppelingen geeft onderstaande knoppen onderaan in de linkerkolom weer, zodoende heb je meer ruimte voor de Opslagmappen.

Opslagmappen.
Door op de knop Opslagmappen te klikken kun je diverse eigen mappen maken. Ook kun je de accounts een kleurtje geven. Ga in het lint naar de tab Beeld en klik achteraan op Accountkleur, zie schermweergave rechts.

Door te klikken op de Statusbalk zie je deze helemaal onderaan je scherm weergegeven.

 

 


4. Afbeelding invoegen, Stijlen en Uitlijning.

 

Een afbeelding invoegen gaat in het lint via de tab Invoegen/Enkele foto. Bij het selecteren van de afbeelding verschijnt de tab Opties voor afbeeldingen. Je kunt de afbeelding van grootte wijzigen door op het pijltje achter Origineel te klikken en via Afbeeldingstijlen kiezen voor geen stijl (de eerste stijl) of uit diverse andere stijlen zoals o.a. slagschaduw. Een transparante .png afbeelding invoegen, kan alleen zonder afbeeldingsstijl. Kies je bijvoorbeeld slagschaduw dan wordt het transparante gedeelte grijs.

Fotoalbum wordt gebruikt om een album te maken op Windows Live SkyDrive en via een e-mail fotobericht te delen. Je moet jezelf eerst aanmelden met je Windows Live ID en kunt meerdere foto's tegelijk uploaden.

Uitlijning
Aan de rechterkant van het lint, in de tab Opties voor afbeeldingen kun je aangeven waar je de tekst wilt hebben.

Als standaard instellen
Je kunt na het instellen van verschillende opties deze ook als standaard instellen, dat doe je door te klikken op Als standaard instellen.
Dit is handig als je de afbeeldingen met dezelfde instellingen verstuurd.

 


5. Afbeeldingen en muziek uit een e-mail opslaan.

Om afbeeldingen of muziek uit een e-mail op te slaan, ga je in Windows Live Mail via het pijltje links bovenin naar Opties/Mail en kiest het tabblad Lezen.
Je zet een vinkje voor Alle berichten als tekst zonder opmaak weergeven.
Klik op OK.
    

Open de e-mail waaruit je de muziek en afbeeldingen wilt opslaan.
Alle onderdelen van het bericht zoals achtergrond, afbeeldingen en muziek worden nu als bijlagen boven het bericht weergegeven en kunnen worden opgeslagen.
Om het bericht weer normaal weer te geven, haal je het vinkje weg.
Weer klikken op OK.

 

Terug naar Tips voor Windows7.